Accountmanager MKB ZinCo

U bent hier: Home > ZinCo‘s kennisbank > Accountmanager MKB ZinCo

Sjoerd: “Ik vind dat we als maatschappij verplicht zijn om zoveel mogelijk daktuinen aan te leggen.”

Met meer dan 14 jaar ervaring in de groenbranche heeft Sjoerd Vermeulen zich ontwikkeld tot een allround groenspecialist. Vandaag de dag brengt hij zijn rijke achtergrond en kennis naar de tafel als accountmanager bij ZinCo. Sjoerd kwam voor het eerst in contact met ZinCo toen hij in het verleden daktuinen aanlegde. Nu, een half jaar na zijn start als accountmanager, kijkt hij met enthousiasme naar de toekomst.

Teveel zwarte daken!

De aantrekkingskracht van daktuinen ligt voor Sjoerd vooral in de techniek en de doordachte systemen achter de opbouw. Maar zijn drive gaat verder dan alleen de techniek. “Ik vind dat we, vanwege de vele voordelen, als maatschappij verplicht zijn om zoveel mogelijk daktuinen aan te leggen. Als ik over de skyline van een gemiddelde stad kijk, zie ik nog te veel “kale” daken. Dat moet veranderen. Het hoeft niet eens een super multifunctionele daktuin te zijn, want ook een goed opgebouwd sedumdak met duurzame producten maakt al een verschil. Bij ZinCo vind je dit in de EPD-gecertificeerde producten en bovendien is ons substraat gemaakt van gerecyclede stoffen in plaats van delfstoffen.”.

Waterretentie op het dak een must

Een groot deel van de discussie over duurzaamheid richt zich op waterbeheer, en Sjoerd gelooft dat daktuinen hierbij een belangrijke rol kunnen spelen. “Ik zou willen dat iedereen iets deed met waterretentie. Nu gebruiken we echt veel te veel drinkwater voor toiletspoeling, tuin sproeien en andere doeleinden waarvoor regenwater prima geschikt is. Regenwater is gratis, laten we er wat mee doen! En daarbij moeten we niet alleen denken aan het verkleinen van de piekbelasting op de riolering, maar ook aan het hergebruik van water, zoals bij Regenergie. De techniek is zover, nu de maatschappij nog”.

Zo vroeg mogelijk betrokkenheid

Sjoerds visie gaat ook over de manier waarop we bouwen en plannen. “Architecten en constructeurs moeten al in een vroeg stadium rekening houden met groendaken en de mogelijkheid van waterretentie”, stelt hij. “Het is niet voldoende om een gebouw te bouwen en dan te bekijken of een groendak mogelijk is. We moeten vanaf het begin met deze aspecten rekening houden. Het zou helpen als de draagkracht van het dak even groot is als een verdiepingsvloer, zoals inmiddels bespreekbaar wordt gemaakt in Den Haag door het Nationaal Dakenplan. En bovendien dat er een gedegen hemelwaterverordening van kracht is, maar dat is in veel projecten nog niet aan de orde”.

Verlengstuk voor hoveniers

Bij ZinCo is Sjoerd in een unieke positie om deze verandering te bewerkstelligen. Met zijn achtergrond en ervaring begrijpt hij zowel de technische aspecten als de dagelijkse uitdagingen waarmee hoveniers worden geconfronteerd. “Nu zit ik aan de andere kant van de tafel, als adviseur. Ik snap waar een hovenier mee bezig is, en dat merk ik ook bij klanten. Ik kan hen technisch advies geven en heel ver meedenken. Dat is de waarde die ik toevoeg bij ZinCo”.

Sjoerd Vermeulen accountmanager MKB

Daktuin is de norm

In de toekomst zouden daktuinen de norm moeten zijn, niet een uitzondering. Daarin is de combinatie van waterretentie en biodiversiteit een kans voor de leefomgeving én de groenbranche. “Al zie ik wel dat er vaak te moeilijk wordt gedacht, terwijl dat niet hoeft. Met de juiste ondersteuning en begeleiding, kunnen we samen een dak maken dat echt iets toevoegt aan onze omgeving”.

Hoe helpen we je om jouw tuinen en organisatie naar nieuwe hoogten te tillen

Vraag naar daktuinen... maar niet de juiste expertise in huis? Onze technische ondersteuning, trainingen en opstarthulp bij complexe projecten zorgen ervoor dat jouw organisatie meegroeit in deze groeiende markt en je klanten hoogwaardige groendaken kunt bieden.

Neem contact op met Sjoerd!

Vraag advies

Deel op Social Media:

Accountmanager Nederland
Michiel van de Bunt
Telefoon: +31 (0) 630994884
E-mail: mvandebunt@zinco.nl

Accountmanager Nederland
Sjoerd Vermeulen
Telefoon: +31 (0) 12459982
E-mail: svermeulen@zinco.nl

Account Manager Benelux ZinCo
Eric Waterlot
Telefoon: +32 (0) 473575324
E-mail: ewaterlot@zinco.be