Over ons

U bent hier: Home > Over ons.

ZinCo is jouw daktuinspecialist voor écht groene daken!

Nederland vergrijst, maar niet op het dak! ZinCo levert door en door groene daken die bijdragen aan een groenere en betere wereld. Biodiversiteit verbeteren? Wateroverlast oplossen? Hittestress bestrijden? Sociale cohesie stimuleren? Van multifunctionele daktuinen tot ‘eenvoudige’ extensieve groendaken: bij ZinCo leveren we dakinrichting die ertoe doet.

Zowel in de vergroening als in de verbetering van onze wereld zetten we iedere dag een stapje extra. Als enige groendak-leverancier met het EPD-duurzaamheidspredicaat, kun je ervan op aan dat niet alleen onze daktuinen, maar ook onze bedrijfsvoering groen is. Met EPD-gecertificeerde producten leveren wij daktuinen die een positieve milieu-impact hebben. Aantoonbaar groen dus!

ZinCo brengt leven op het dak

…voor de (tuin)architect of ontwikkelaar
Duurzame energie, biodiversiteit, waterberging, regenwatermanagement of sociale cohesie? Samen bekijken we hoe je in jouw project het maximale uit het dak haalt. Nieuwsgierig? Op onze website vind je onze systemen én alle groendak details voor de ontwerpfase.

…voor de hovenier
Daktuin aanleggen? ZinCo helpt met projectgericht advies. En of je nu een klimaatdak, intensief dak of extensief dak aanlegt: op onze website vind je voor ieder type een systeemopbouw, productinformatie en blogs boordevol tips.

Meet the team!

Voor alle groendaken in de Benelux regelen we alle projecten, klantcontacten en logistieke uitdagingen vanuit onze kantoren in Mol (BE) en Amsterdam. Wij werken met een enthousiast en compact team. Een team dat samen al 110 jaar ervaring in de groenbranche heeft, en daardoor van ieder project een geslaagd groendak maakt.

Michiel van de Bunt
Van meewerkend voorman tot calculator en van projectleider tot verkoop. Michiel heeft in 20 jaar alle kanten van de hoveniersbranche gezien. De laatste paar jaar ligt zijn focus volledig op daktuinen, met een specialisatie in intensieve daken en klimaatdaken. Ook privé omringt Michiel zich graag met groen. Je kunt ‘m dan tegenkomen op de golfbaan en wekelijks op het (iets minder groene) volleybalveld.

Eric Waterlot
Eric weet alles, maar dan ook alles van daken. Zwart, blauw, groen, geel of rood dak? Bij hem kun je terecht met uitdagingen voor alle daken van de regenboog. Ooit, zo‘n 40 jaar geleden, begonnen in de verkoop van dakbedekkingssystemen en daardoor is Eric de gesprekspartner voor daksystemen in combinatie met groendaken. En niet alleen in het Nederlands, want ook Frans behoort tot zijn repertoire. Eric is overal actief, ook privé, dan vind je ‘m op de tennisbaan of op de mountainbike.

Marcel Drieman
Of het nu gaat om transport per vrachtwagen, boot of vliegtuig: Marcel kan alles van A naar B krijgen. En inmiddels heeft hij daardoor al 25 jaar kennis van en ervaring in de logistieke wereld. Voor ZinCo regelt hij alle inkomende en uitgaande transporten in de Benelux. Maar ook privé is Marcel graag in beweging. Geen wandelroute laat Marcel onbenut en in juli is de Nijmeegse Vierdaagse vaste prik!

Sjoerd Vermeulen
Met 15 jaar ervaring in de aanleg van (dak)tuinen, calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering in de groenbranche is Sjoerd de aangewezen persoon voor advies en verkoop. Hij staat je bij met raad en daad. En niet alleen over groen, want ook aquascaping én boksen behoren tot zijn talenten.

Veelzijdig ZinCo: dit is wat we doen!

ZinCo is dé specialist in multifunctionele daken. Wij ontwerpen, ontwikkelen en realiseren wereldwijd al ruim 60 jaar daktuinsystemen. Van initiatief tot onderhoudsfase: Zinco levert advies en systemen voor de realisatie van groene daken met impact. Daken die onze leefomgeving een stukje groener en leefbaarder maken. Daarbij kan het gaan om klimaatadaptatie, tegengaan van hittestress, waterretentie, waterhergebruik, vergroten van de biodiversiteit, tegengaan van droogte, terugwinnen van energie of kort gezegd: in kleine stapjes de wereld vergroenen.

Ontwikkeling & productie

De systemen van ZinCo maken de integratie van groen en verblijfsruimtes of loop-/ en rijverharding op het dak mogelijk. Eén systeem waarmee je meerdere functies vervult: van waterretentie tot solar en van moestuin tot fietspad. We testen intern voortdurend nieuwe materialen om ervoor te zorgen dat onze daksystemen duurzaam en van topkwaliteit zijn. Zo bieden wij daksystemen waar de wereld blij van wordt.

Bekijk direct onze producten!

Advies & engineering

ZinCo levert niet alleen dakinrichting. Van initiatieffase tot uitvoering: ons team staat je bij met raad en daad. En wat we ongeacht de projectfase belangrijk vinden is dat het groendak echt iets toevoegt aan de omgeving. Welk doel dient je groendak en hoe kom je vanaf daar tot een écht groen groendak?

Wij zijn trots op onze veelzijdigheid. Of je nu een architect, constructeur of hovenier bent, ons team heeft de kennis en ervaring om iedere expertise en in iedere zoektocht naar het meest geschikte groendak te ondersteunen.

Advies nodig? Maak hier een afspraak!

Uitvoering

Zinco‘s drainagesystemen zijn snel en eenvoudig aan te brengen. Maar we garanderen ook 10 jaar garantie op de werking van onze producten en daarom geven we niet alles zomaar uit handen. We werken uitsluitend met gespecialiseerde bedrijven die bekend, of liever gezegd ervaren genoeg zijn om te weten hoe onze systemen het beste kunnen worden aangelegd.

Meer weten over onze partners? Maak hier een afspraak!

Deel op Social Media:

Accountmanager Nederland
Michiel van de Bunt
Telefoon: +31 (0) 630994884
E-mail: mvandebunt@zinco.nl

Michiel van de Bunt

Accountmanager België/Luxemburg
Eric Waterlot
Telefoon: +32 (0) 473575324
E-mail: ewaterlot@zinco.be

Eric Waterlot

Logistiek coordinator
Marcel Drieman

Marcel Drieman

Advies en verkoop
Sjoerd Vermeulen

Sjoerd Vermeulen