ZinCo Monitor

U bent hier: Home > Klimaatdaken > ZinCo Monitor

ZinCo Monitor

Verzengende zomers, overvloedige regenbuien, extremer weer en wateroverlast: klimaatverandering is meer dan een lokaal buitje. Het moet anders. Er moet een oplossing komen voor impactrijke klimaatvraagstukken. En aangezien de ruimte in de stedelijke betonnen jungles beperkt is, is het noodzakelijk om de oplossing boven de grond te zoeken. ZinCo Monitor transformeert de daken van nu en de daken van de toekomst.

Prestatie daktuin realtime in beeld!

Want je kan wel investeren in een klimaatdak, maar hoe weet je nou of dat nieuwe dak de biodiversiteit verbetert? Of het echt wateroverlast oplost en hittestress bestrijdt? Een goede skyline is fantastisch, maar prestaties zijn minstens zo belangrijk. De ZinCo Monitor voorziet in realtime inzicht in de prestaties van het aangelegde klimaatdak. Zo monitor je moeiteloos hoeveel water er op je dak wordt vastgehouden en wat je kan verwachten van actuele weersvoorspellingenum.

Meten, weten & verbeteren

De app ontvangt via sensoren bijvoorbeeld:

  1. De realtime waterstand op het dak
  2. Hoeveel water er met bakken uit de hemel gaat vallen
  3. Wat voor hete zomerdag er voor de deur staat

Op basis van deze gegevens voert het systeem opdrachten uit, geprioriteerd en afgestemd op het project om optimale prestaties van het klimaatdak te garanderen. Uiteenlopende opdrachten kunnen worden uitgevoerd, zoals:

  1. Het irrigeren van de beplanting
  2. De tank voor toiletspoeling vullen
  3. Voldoende bergingsvolume vrij maken voor toekomstige regenval
ZinCo Monitor prestatie daktuin

Veiligheid voorop

Onze app registreert de werking en ZinCo’s Meteo Active garandeert met vier overrulende veiligheidsopdrachten de veiligheid van het dak en de omgeving. Deze veiligheidsopdrachten zijn als volgt:

  1. Handmatige lediging: indien een externe oorzaak direct ingrijpen vereist, dan kan er altijd een handmatige lediging worden geïnitieerd om schade of overbelasting van het dak te voorkomen
  2. Signaalverlies: verbinding is cruciaal voor een naadloze werking. Wordt het signaal onderbroken? Dan zorgt de storingsdienst voor een oplossing. Bij langdurig signaalverlies gaat het systeem automatisch over tot volledige lediging, zodat de veiligheid blijft gewaarborgd
  3. Temperatuurbeheersing: bevriezing kan leiden tot schade. Daarom gaat het systeem automatisch tot volledige lediging over wanneer de watertemperatuur onder de 1,5 graden daalt
  4. Waterbeheer: wanneer het voorspelde neerslagvolume het beschikbare bergingsvolume overschrijdt, dan maakt het systeem voorafgaand aan de voorspelde neerslag bergingsvolume vrij om overstroming en wateroverlast te voorkomen

Alle prestaties in je handpalm

Deze techniek wordt via ons gebruiksvriendelijke dashboard vertaald naar heldere visualisaties. Of je nu op een smartphone kijkt of op een groot informatiescherm, de prestaties van het klimaatdak worden inzichtelijk en begrijpelijk gepresenteerd. Dit is voor jou als eigenaar van de daktuin interessant, maar ook voor de bezoekers van je gebouw.

Elk klimaatdak is uniek

Elk project is uniek. Onze klimaatdaken vormen het startpunt voor iedere situatie, waarbij we samen de meest geschikte oplossing voor jouw dak bekijken. Want alleen samen kunnen we uitdagingen van klimaatverandering en verstedelijking aan! Onze klimaatdaken zijn meer dan alleen groen. Ze zijn slim, adaptief en tillen ieder project naar nieuwe hoogtes.

Meer uit je daktuin halen? Samen halen we eruit wat erin zit!

Vraag advies

Deel op Social Media:

Accountmanager Nederland
Michiel van de Bunt
Telefoon: +31 (0) 630994884
E-mail: mvandebunt@zinco.nl

Accountmanager Nederland
Sjoerd Vermeulen
Telefoon: +31 (0) 12459982
E-mail: svermeulen@zinco.nl

Account Manager Benelux ZinCo
Eric Waterlot
Telefoon: +32 (0) 473575324
E-mail: ewaterlot@zinco.be