Logistiek manager ZinCo

U bent hier: Home > ZinCo‘s kennisbank > Logistiek manager ZinCo

Marcel: “Of het nu een pak melk is of een tray multitops, logistiek moet het geregeld worden.”

Marcel Drieman is geen onbekende in de transportwereld. Met zijn rijke achtergrond in uiteenlopende sectoren heeft hij zich tot een waardevolle toevoeging aan ZinCo ontwikkeld. Wie is Marcel en wat drijft hem? Vandaag staat Marcel in de spotlight!

Van hands-on logistiek naar kantoor

Zijn reis begon in de winkelbranche, waar hij ooit op de markt hands-on in de logistiek diverse functies bekleedde. Vanwege rugklachten maakte hij de overstap naar kantoor bij een grote leverancier van kopieerapparaten. “Uiteindelijk ben ik op de logistieke afdeling terechtgekomen. Ik heb daar heel veel geleerd en ben zelfs betrokken geweest bij de verhuizing van twee magazijnen naar Bergen op Zoom.”.

Met spoed naar Niagara Falls

Na vijftien jaar stapte Marcel over naar een koeriersbedrijf, waar hij de impact van logistieke uitdagingen direct meekreeg. “Het was een hele aparte wereld. Er gebeurde zoveel. Op vrijdagochtend begon ik gewoon mijn route en ‘s middags stapte ik met spoed in het vliegtuig richting Niagara Falls om drie rubber ringen af te leveren. Op zondagmiddag was ik weer thuis en op maandag begon de week weer. Ik heb onderdelen afgeleverd op de meest uiteenlopende plekken. Het was intensief, maar ook enorm interessant”.

Het maakt niet uit wat je vervoert

Zijn huidige positie bij ZinCo kwam als een logische volgende stap. “Ik realiseerde me dat het niet uitmaakt wat je vervoert, je blijft vervoeren. Of dat nu een pak melk is of een tray multitops, het maakt geen verschil. De klant belt, zegt dat hij iets nodig heeft, en het is mijn taak om ervoor te zorgen dat het er komt.” Deze hands-on mentaliteit en het vermogen om ad hoc oplossingen te bieden zijn eigenschappen die Marcel waardevol maken voor ZinCo.

Allround organisator

Bij ZinCo heeft Marcel de kans om de uitdagende kant van transport te ervaren, iets wat hem altijd heeft geïntrigeerd. “Ik ben geïnteresseerd in de organisatie van zware transporten. Het is mooi om te zien hoe alles samenkomt.” Zijn enthousiasme voor zijn werk blijft niet onopgemerkt. Marcel is een actieve bijdrager aan de werksfeer en is er als de kippen bij als er iets georganiseerd wordt.

Marcel Drieman logistiek manager

Boijmans van Beuningen

Welk ZinCo-project het eerst in hem opkomt? “Het transport voor het Museum Boijmans in Rotterdam. Dat was een mooi maar uitdagend project. De locatie was moeilijk bereikbaar, in hartje centrum. Maar we hebben het voor elkaar gekregen om het transport rechtstreeks vanuit Duitsland op tijd én op de goede plek te krijgen”.

Ook privé logistieke uitdagingen

Ook privé gaat Marcel een logistieke uitdaging niet uit de weg. Wandelen blijkt namelijk de oplossing voor zijn rugklachten. Zo heeft hij inmiddels al de Dam tot Dam loop voltooid, staat dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse op de planning en hoopt hij volgend jaar een deel van de Camino wandelroute te lopen. Maar voorlopig ligt zijn focus op zijn werk bij ZinCo, waar hij zich inzet om klanten te voorzien van de beste logistieke oplossingen. “Ik ben een probleemoplosser”, zegt Marcel. “Iedere order is anders en de vraagstukken zijn uitdagend. En dat is precies wat dit werk zo interessant maakt”.

Heb jij een logistieke uitdaging voor je groendakproject?

Neem contact op met Marcel!

Vraag advies

Deel op Social Media:

Accountmanager Nederland
Michiel van de Bunt
Telefoon: +31 (0) 630994884
E-mail: mvandebunt@zinco.nl

Accountmanager Nederland
Sjoerd Vermeulen
Telefoon: +31 (0) 12459982
E-mail: svermeulen@zinco.nl

Account Manager Benelux ZinCo
Eric Waterlot
Telefoon: +32 (0) 473575324
E-mail: ewaterlot@zinco.be