Bedrijfsleider ZinCo

U bent hier: Home > Blogs > Bedrijfsleider ZinCo

Michiel van de Bunt: “Een heel goed keukenbedrijf kunnen leiden is niet aan mij besteed”

Of het nu gaat om het breder bekend maken van de kennis in het vakgebied als voorzitter van de Vereniging Bouwwerk Begroeners (VBB), om het mooier maken van wereld als bedrijfsleider bij ZinCo of om de teamspirit hoog te houden tijdens een potje volleybal: Michiel van de Bunt doet alles met maximale inzet.

Een stukje van de wereld ging niet door

En dat heeft ‘m veel gebracht, al was niet alles altijd even leuk. “Als ik vroeger een heel plan bedacht, dan stond ik 200% achter die offerte. En als de opdrachtgever dan voor een andere partij koos, dan was ik oprecht verbolgen. Want hoe konden ze nu kiezen voor een veel minder goed systeem of een parkinrichting met tegels, terwijl je voor een paar duizend euro meer geweldige struiken had kunnen plaatsen. Het voelde dan alsof een stukje van de wereld niet doorging”.

Waarde realiseren als bedrijfsleider

Deze drive om de wereld te verbeteren deed Michiel uiteindelijk ook solliciteren op de functie bedrijfsleider van ZinCo. Want in het daktuinenlandschap valt nog veel waarde te realiseren. En met de bagage van eerdere functies als hovenier, projectleider, werkvoorbereider, verkoper en klantmanager was dit 3 jaar geleden “de functie waarin ik invloed kon uitoefenen op het maken van die nieuwe stukjes wereld.”.

Waarde boven geld

“Ik haal veel voldoening uit daadwerkelijk een mooi regenwatersysteem op het dak realiseren of een sedum PLUS dak waarmee de biodiversiteit wordt vergroot. En natuurlijk volgt daardoor ook een bedrijfsresultaat, maar dat is niet wat mij drijft. Heel goed een keukenbedrijf kunnen leiden is niet aan mij besteed. Ik kies bewust voor deze branche omdat het zoveel extra‘s biedt bovenop het leiden van een bedrijf.”.

Met VBB en NDP waarde vergroten

Als voorzitter van de VBB en lid van het Nationaal Dakenplan zet Michiel zich in om naast het bedrijf ook branchebreed voortgang te boeken. Door mooie projecten te maken en door als branche en beroepsgroep ons verhaal naar voren te brengen. Samen zetten we ons in om de waarde van groen op de voorgrond te krijgen.

Michiel van de Bunt

De ondergrens moet omhoog

Want daar valt nog veel terrein te winnen. Iedereen heeft de mond vol van groen en duurzaam, maar zodra het over geld gaat, zijn dit de eerste dingen die uit het plan worden geschrapt. “Ik denk wel dat we toegaan naar een wereld waarin de standaard hoger ligt." Ik hoop dat we met elkaar de ondergrens naar boven brengen. En dat we het doen omdat het iets bijdraagt”.

Van pratende M&M‘s naar een nieuwe wereld

En dat dit een weg van de lange adem is, dat beseft ook Michiel: “als de wereld in de greep is van pratende M&M‘s, dan zijn we nog niet op het punt dat we een hogere standaard als normaal beschouwen”. Daarvoor waait stof altijd eerst hoog op. Net zoals bij de ophef over de transformatie van de pratende M&M‘s. Uiteindelijk gaat het stof liggen en ligt de ondergrens wat hoger. En die nieuwe ondergrens zorgt dan voor een “stabiele beweging van bewuste mensen die op een gezonde en doordachte manier een nieuwe wereld realiseren”.

Vraag advies

Deel op Social Media:

Accountmanager Nederland
Michiel van de Bunt
Telefoon: +31 (0) 630994884
E-mail: mvandebunt@zinco.nl

Accountmanager België/Luxemburg
Eric Waterlot
Telefoon: +32 (0) 473575324
E-mail: ewaterlot@zinco.be